Street.jpg

de Nieuwe Meent in Amsterdam

 

The project de Nieuwe Meent is designed as a large co-housing organism that offers a mix of independent social housing units and shared apartments for living groups, all sharing communal facilities plus public spaces open to the city.

The project is designed in collaboration with Time to Access and the future inhabitants, in a participatory co-design process that creates a house tailor-made upon the needs and desires of the different members of the group. This type of process empowers the future inhabitants and enhances the creation of a strong community and innovative design solutions for shared spaces, and diverse housing types.

Project

Client

Location

Year

de Nieuwe Meent

de Nieuwe Meent

Amsterdam, NL

2018 - 2022

"The patio garden is the center for the community and gives access to all houses."

Courtyard.jpg
1/4

"The composition of the different volumes embeds the building in

the context."