Peak_Penthouse_living_greenmarble_header

Penthouse Noorderplassen

Raumplan is invited to design a penthouse of 300 m2 for a private client in Noorderplassen, a natural reserve in the vicinity of Amsterdam. Instead of making a typical open plan  with a centered patio, this design intends to create an arrangement of spaces with carefully designed proportions. Three technical shafts form the basis for this design. Instead of hiding these shafts, they are used as a Leitmotiv and emphasised by cladding them in natural stone. In this way the wall acts as a visually connecting spacial element. This gesture is inspired by the House Müller of Adolf Loos. 

Project

Client

Location

Year

Penthouse Noorderplassen

Private commission

Noorderplassen

2021

Peak_Penthouse_Interior(1)_Marble.png

"The layout consists of a careful 
arrangement of spaces."

Livingroom penthouse
1/4
House Muller.png

Team

Developer

Contractor

Renderings

Casa 23 B.V.

Zenitbouw B.V.

Parallel